Bra säsongstart

Äntligen är skidsäsongen igång!

Fick till två bra lopp i Bruksvallarna och nu nyss hemkommen från WC-premiären i Finland. Vi fick en bra start med många fina prestationer i Svenska laget. Det är bra GO och stämning i laget vilket lyfter oss alla. Jag känner stort stöd från de andra tjejerna i laget. Och jag blir glad och stolt över Stina som dammar hem första segern för i år! Kan hon så kan jag, ni vet. Sprinten för min del gick helt ok. Bra känsla i kroppen men jag hade svårare med fästet och saxningen i den långa backen på slutet och fick ge mig i en tuff semifinal. Jag är mer nöjd med min klassiska skidåkning under söndagens 10 km-lopp. Jag gjorde ett stabil lopp och höll ihop det bra och lyckade bli 14e tjej 🙂 Personbästa på distans. Hoppas kunna kapa det än mer under säsongen!

Nu åker vi vidare mot Lillehammer. Hann vara hemma i knappa 2 dagar och har njutit av det. Mellan tävlingshelger gör jag inte så mycket. Försöker mest ha ”huvudet upp och fötterna ner” som min vän Ida I brukar säga 🙂 Jag har iallafall hunnit med ett lugn skidpass på Faluns sparade konstsnö. Den 750 m långa slingan har ändå räddat oss några veckor nu. Men nu vill jag ha mer riktig snö!

Igår körde jag också ett styrkepass med mycket bål. Det har varit mitt fokus hela året och nu ska jag bara försöka hålla i det så att kroppen håller ihop och förblir genomstark genom säsongen. Jag känner mig mer stabil och starkare i skidåkningen i år. Tekniken sitter bättre och bättre tycker jag. Jag tror att mycket bål och stabilitetsstyrka är en av anledningarna.

Heja vidare på Sverige!

/Hanna

161125 Sveriges Hanna Falk under en trŠning infšr vŠrldscuppremiŠren i skidor den 25 november 2016 i Ruka. Foto: Carl Sandin / BILDBYRN / kod CS / 57999_4

Foto: Carl Sandin / BILDBYRN 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *