I mål med Världscupen.

Säsongen går fort som vanligt. Jag har nog aldrig tävlat så mycket som jag gjort denna säsong.. Väldigt roligt och lärorikt! Efter hemkomst från Kanada har det dock varit proppen ur och rätt sömnigt. Vi har SM uppe i Gällivare kvar den 1a och 3e April, så jag siktar på att köra det som sista tävling och även göra det bra! Sen ta semester på riktigt.

Säsongen har varit stabil och bra för min del! Det finns mycket att ta med sig och jag tycker att jag har gjort många bra lopp. Jag har testat att träna lite mer i år, tävlat mer och även kört fler distanlopp. Jag är väldigt nöjd över att ha tagit klivet upp top-30 i distanslopp. Har flera gånger lyckats knipa WC-poäng mer mersmak i distans, vilket jag aldrig någonsin gjort innan. Första WC-helgen i Kuusamo var förutom kraschen i sprinten en höjdare. Annars var Stockholmsprinten på hemmaplan en riktig höjdpunkt där jag fick till årets bästa placering, 4a.

Senaste äventyret i Kanada var verkligen en häftig upplevelse. Till skillnad mot Tor de Ski så hade jag som mål att genomföra hela Touren. Det var kämpigt och riktigt tufft men jag fixade att ta mig i mål tillslut. 8 lopp på 12 dagar med mycket resande var nog det tuffaste jag gjort hittills som skidåkare. Visste på förhand att de 4 första loppen i öst passade mig lite bättre än de tuffa sista loppen på hög höjd i Canmore. Så blev det också men det gick ändå åt skogen i början pga. krascher. Alltid surt när man känner att man är i bra form och det strular. Men jag tar med mig den fina känslan. Sånna dagar som sprintdagen i Gatineau har man inte så ofta. I den prologen svävade jag liksom ovanpå snön och all kraft inom mig gick rakt ut i skidorna, häftig känsla sånt som jag tränar för att få uppleva!

Njut av vårvintern! Det gör jag:)

/Hanna

160301 Sveriges Hanna Falk tävlar i individuell sprint under världscuptävlingen den 01 Mars 2016 i Gatineau, Kanada. Foto: Felgenhauer / BILDBYRÅN /

Sprint i Gatineau, Kanada.
Foto: Felgenhauer / BILDBYRÅN /

IMG_1515

Träning och Klubbmästerskap med UIF:s ungdomar.

En tanke om “I mål med Världscupen.

  1. Magnus Johansson

    Jag tycker att du har haft ganska mycket otur den gångna säsongen, Hanna, särskilt i Gatineau där jag trodde att du skulle ta en pallplats (kanske seger) efter ditt imponerande kvallopp. Vurpan i ”tjejbacken” under Tour de Ski var också försmädlig. Du är emellertid en tuff brud i lyxförpackning så du reste dig även ifrån den.

    Tack för din strävan 2015-2016 och lycka till med 2016-2017!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *